Felgyújtottak egy Hells Angels szórakozóhelyet Németországban

Néhány hete robbant a hír a német sajtóban, hogy ismeretlen tettesek felgyújtották a híres Sansibar szórakozóhelyet. A Hannoverben található bár 57 éves tulajdonosa, Frank Hanebuth szerint szándékos rongálás történt. Az üzletemberről készült egy kép is, amint a mankójára támaszkodva figyeli a tűzoltókat. Hanebuth a hírforrások beszámolói alapján nem régen komoly csípőműtéten esett át, ezért is van szüksége a mankó használatára.

A tanúk kikérdezése fontos mozzanata volt az ügynek

A járókelők hajnali 2 óra 15 perckor jelentették a helyi segélyhívó szolgálat munkatársainak a tűzesetet- tájékoztatta a rendőrségi szóvívő a német újságírókat. A szemtanúk közül valaki látta, amint egy fiatalabb srác egy égő tárgyat dob az épület tetejére. A tűzoltók a helyszínre érkezve attól tartottak, hogy a tűz átterjed a közeli házakra és más üzlethelyiségekre is.

Frank Hanebuth neve nem ismeretlen a német szórakoztatóiparban. A férfit az ország egyik leghíresebb Hells Angels rockereként tartják számon. Több bár és bordélyház üzemeltetése kötődik a nevéhez, ezek mind Hannover hírhedt negyedében találhatók.

Gyorsan letartóztatták a lehetséges elkövetőt

A német lapok beszámoltak arról, hogy a rendőrök néhány háztömbnyire a helyszíntől sikeresen kézre kerítették a feltételezett gyújtogatót. A letartóztatásra fél órával a tűz sikeres eloltását követően került sor. A tűzesetben egyébként egy emberen kívül senkinek sem esett baja. A mentők az illetőt füstmérgezés gyanújával a helyi kórházba szállították.

Frank Hanebuth úgy véli, a támadást azért tervezték a záróra után, mert a klubban dolgozó kidobók miatt nehéz lett volna a műveletet nyitvatartási időben végrehajtani. A rend fenntartásáért felelős személyzet mindent és mindenkit szemmel tart, így könnyen felfigyeltek volna a támadóra.

A Hells Angels Németországban

A Hells Angels a világ legismertebb motoros klubja, amely 1948-ban jött létre. Az alapítótagok a rock érzést szerették volna a motorozás szenvedélyével vegyíteni. A társaság azonban idővel azonban többször összetűzésbe került az amerikai hatóságokkal.  Németországban a Hells Angels nevesebb alakjai bordélyokat üzemeltetnek. 2019-ben az egyiküket embercsempészet és szexuális kizsákmányolás miatt bíróság elé is állították.  

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük