Hogyan vásárold meg az első autódat?

Az első autó megvásárlása nagy lépés és felelősség mindenki számára. Ez is egy nagyon ikonikus és érzelmes pillanat. Az első autó a függetlenség és az érettség szimbóluma. Gyermekkora óta mindenki arról álmodik, hogy mi lesz az első autója, és alig várja, hogy eljöjjön az a nap.

De gyakran engedjük, hogy az érzelmek és a türelmetlenség döntsenek helyettünk, és sietve cselekedjenek a vásárlás során. Gyakran az első autó megvásárlása az első nagy kiadás az ember számára, és nagyon veszélyes, ha könnyedén végzik. Itt elmondjuk, melyek azok a fő dolgok, amelyeket figyelembe kell vennie és meg kell fontolnia, mielőtt megtakarításait első autójára költi.

Légy reális az első autóra szánt költségvetéssel kapcsolatban

Ez biztosan nem a legizgalmasabb szempont az első autó vásárlásakor, de a legfontosabb és kötelező. Kezdje azzal, hogy mennyit keres, és milyen költségei vannak. Ez magában foglal mindent az ételtől, a számláktól, az oktatástól a szórakoztatásig és így tovább.

Nézze meg, mire van szüksége, ha levonja ezeket a költségeket a bevételeiből, és megtudja, milyen autót tud reálisan megengedni magának. Itt is tegyen félre pénzt a költségvetésében az autó karbantartására.

Figyelembe kell vennie a biztosítást, az üzemanyagot, az olajcserét és a különböző alkatrészeket. Ezek mind olyan költségek, amelyek abban a pillanatban kezdődnek, amikor felveszi az első autó kulcsait.

Amikor eldönti, hogy milyen költségvetést engedhet meg magának, vegye figyelembe azt is, hogy a jövőbeni kiadások nagyban függnek az autóválasztástól – egyes autók többet égnek, ami azt jelenti, hogy több üzemanyagra lesz szüksége.

Az üzemanyagnak viszont típusától függően – benzin, dízel, gáz – eltérő árai vannak. Amikor eljön a javítás ideje, egyes autók alkatrészeinek ára sokkal drágább, mint másoké.

Az első autó kiválasztásakor vegye figyelembe igényeit

Itt már tisztában van a költségvetésével. Most van a legizgalmasabb része – maga az autó. Ha már tudja, mit engedhet meg magának, nagyon részletes tanulmányt kell készítenie a piacon lévő termékekről. Olyan kérdésekre kell válaszolnia, mint: “Mire van szükségem az autóra ?”, “Szükségem van -e sok csomagtérre?”, “Hol fogom vezetni?”, “Egyedül fogom használni, vagy családi autó? “, Melyik extrák lennének kötelezőek és melyek nem?”, “Van -e igényem az üzemanyagra?”.

Ne bízz a futásteljesítményben

Mindannyian jártunk márkakereskedésben, és hallgattuk az eladók történetét arról, hogy az autót alig vezetik. És majdnem kivették a garázsból. Sajnos itt nem bízhat sem az eladó szavaiban, sem abban, amit a futásteljesítmény mutat, ami nagyon könnyen manipulálható. Annak érdekében, hogy jobban megértse, hány kilométert tett meg az autó, és hogy valóban vezette -e, megnézheti, mennyire kopottak a pedálok, a kormánykerék vagy a vezetőülés.

Kézi vagy automatikus sebesség

Ez egy másik fontos döntés, amelyet meg kell hoznia, mielőtt elkezdi turnézni az autókereskedéseket, és keresi az első autóját. Természetesen mindkét lehetőségnek vannak pozitív és negatív tulajdonságai. Ki kell választania, hogy mi a legjobb az Ön számára. Például egy kézi sebességváltóval rendelkező autó sokkal olcsóbb, mint az automatikus, és a karbantartási költségek sem magasak. Ha az első autó megvásárlásával szeretne pénzt megtakarítani , ez egy jó lehetőség.

Emellett a kézi sebességváltóval rendelkező autók gyakran sokkal gazdaságosabbak, mivel kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az automatikus sebességeket viszont sokkal könnyebb használni, és ma sokan a magasabb ár ellenére preferálják őket.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük