Internetezési szokások a 21. században

A számítógépes korszakban, azaz napjainkban mindannyian internetezünk már. A fiatalok és az öregek is tudják, hogy hogyan kell bizonyos dolgokat megtalálni az interneten. Mondhatnánk az életünk része az internet, a számítógép és az internetes keresés. Számtalan alkalommal kerestünk már cicás videókat, receptet vagy időjárás előrejelzést az interneten.

A tudás gyors elérésének eszköze

De belegondoltunk már, hogy milyen internetezési szokásink vannak? Mindent rutinból csinálunk, hiszen pofon egyszerű és a gép dolgozik helyettünk. Ha például a legjobb szálláshelyet próbáljuk megkeresni egy városban, csupán beírjuk a böngészőbe és már nézzük is.
Ez mind azért lehet, mert a keresőmotor a kezünk alá dolgozik és a legjobb találatokat rögtön az arcunkba tolja. De honnan tudja, hogy melyik a legjobb?

A weboldalakat az algoritmus több szempont alapján értékeli és azok alapján próbálja megtalálni a legjobbat. A két fő szempont, hogy a keresett kulcsszó hányszor szerepel az oldal szövegezésében, illetve, hogy az olvasok mennyi időt töltenek el az oldalunkon.

Keresőoptimalizálás

Már-már külön szakterületnek számít a keresőoptimalizálás, amivel a cégek rengeteg plusz bevételhez juthatnak, de akár hobbi bloggerként is szerezhetünk vele néhány extra olvasót. A lényege, hogy a fent említett két vizsgált kritériumnak kedvezzünk.

Az oldalunkon megjelenő szöveget építsük fel néhány jól kigondolt kulcsszó vagy kulcskifejezés köré úgy, hogy többször is szerepeltetjük őket a szövegben. Ha a mi oldalunkon szerepel a keresők által beírt szöveg a legtöbbször, akkor biztosan előkelő helyen fogunk szerepelni. Ez a folyamat a prémium linképítés.

A másik, hogy próbáljuk meg elérni az olvasóknál, hogy ne hagyják el az oldalunkat néhány másodperc alatt. Ezt úgy érhetjük el, hogy esztétikus megjelenésre törekszünk és a tartalmat a lehető legérdekesebben fogalmazzuk meg, lehetőleg nyelvtani hibáktól mentesen. Kis extraként tölthetünk fel néhány képet és videót, amit a látogatók nézegethetnek, így még több időt töltenek nálunk.

Ezen apróságok betartásával kerülhetnek a figyelem középpontjába az oldalak és kerülnek is. Figyeljük meg, hogy a fent leírt jellemzők az első oldalon megjelenített találatok 90%-ra igaz. A fejlett, és egyre fejlődő, algoritmusnak köszönhetően mindig a legjobb és legrelevánsabb találatokat kapjuk elsőként, így elég maximum az első 4-5 weboldalt átnéznünk, amikor keresünk valamit. Hogy milyen más titkai vannak a linképítésnek, az persze további cikkeket érdemelne.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük