Miért fontos védeni az erdőket?

Az erdők védelme kiemelten fontos feladat, és mindent meg kell tennünk azért, hogy a jövő generációinak is megőrizhessük bolygónk sokszínűségét és az erdők egészségét.

Megújuló energiával az erdőkért

Az egyik dolog, amely pozitív hatással lehet az erdők megőrzésére, az a megújuló források használata fűtésre és energiára. A téli szezon az ország bizonyos részein komolyabb fűtést igényel, de fa helyett ökobrikett vagy központi fűtésű pelletkazán használható. Előállításukhoz nem nyers fa kell, hanem hulladék.

Az ellenőrizetlen naplózást a hétköznapi emberek nem tudják ellenőrizni, de azok, akik közömbösek akarunk maradni a növekvő probléma iránt, tehetünk másként. Mindenki elvethet egy vagy több fát. Ez egy jó gyakorlat, amely – bár a globális válság fényében jelentéktelennek tűnik – legalább kissé hozzájárul az erdők vegetációjának javításához. Ahogy a bolgár közmondás mondja: „Cseppről cseppre – medence lesz.”

A gyakorlatban azonban a szakértők szerint a most ültetett fák 2040 előtt nem tudják felvenni az üvegházhatású gázokat. Emiatt ez az intézkedés ma nem lesz elegendő az erdőirtás kezeléséhez. A probléma megoldása magas szintű vitákon múlik, amelyek sajnos eddig nem vezettek hatékony megoldásokhoz és eredményekhez.

Természeti környezetünk javítása

Nehéz beszélni az ipar leállításáról, sőt lassításáról, mert a modern ember élete szorosan összefügg vele. Az élet nagy láncának egyik fő láncszemévé vált, és az erős politikai hatások megnehezítenék az esetleges éghajlatváltozás megengedését. Másrészt a modern technológia üteme gyorsan megváltoztatja az ökoszisztémát, és az erdők nem tudnak ilyen gyorsan alkalmazkodni az új valósághoz. Ez instabillá teszi őket a töredezett táj, a magasabb hőmérséklet, az új kártevők és a légköri kataklizmák számára.

Mindazonáltal mindenki tehet valamit a környezet javítása és a földi nehéz terhek enyhítése érdekében. A növekvő üvegházhatás és a globális felmelegedés megállításának egyik módja az erdők növelése. Emellett személyesen mindannyian külön gyűjthetjük a hulladékot, tisztán tarthatjuk a természetet , fákat ültethetünk és gazdaságosan használhatjuk a természeti erőforrásokat.

Használjon újrahasznosítható termékeket, például ökobrikettet, újrafelhasználható tasakokat , üvegpalackokat és így tovább. Ne felejtsük el, hogy meg kell védeni a jelenlegi erdőket a tűzvészektől, különösen a forró nyári hónapokban.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük