húspult

Miért olyan közkedvelt a húspult?

A nagykonyhai berendezések forgalmazásával foglalkozó webshopok számos terméket listáznak a kínálatukban, köztük az ipari konyhák berendezéseit, a cukrászatok eszközeit vagy az üzletek berendezéseit. Utóbbiak közé tartozik a húspult, mely az egyik legnépszerűbb területnek számít az áruházakban is.

Ha belegondolunk a legutóbbi vásárlásainkba, akkor beugorhat az a tény, hogy valóban nem maradhat ki ez a terület az áruházi séta során. Húsra minden háztartásban szükség van, a húspult pedig kiválóan alkalmas ennek az élelmiszernek a prezentálására.

De miért kell különálló húspult?

A hipermarketekben, de a kisebb szupermarketekben is egy tekintélyes részt elfoglalnak az alapterületből a különféle pultok. A húspultban található a marha-, a sertés- és a csirkehús, a hozzájuk tartozó belsőségekkel együtt. A csemegepult részlegen találhatók meg a felvágottak, sonkák és kolbászok, míg a sajtpult a különféle kemény-, lágy vagy másféle sajtok prezentálásáért felelős.

Már akkor felmerülhet bennünk a kérdés, amikor esetenként mindhárom helyen külön sorban kell állni, hogy mi szükség van külön pultra az összes élelmiszernek? A válasz többrétű, de első sorban azért, mert jogszabályok írják elő. Ezek a rendelkezések részletekbe menően szabályoznak mindent, nem csak a tárolás menetét, de a szükséges hőfokot, az egymás mellé tehető élelmiszertípusokat, a naplózásokat és még számos más dolgot. Az a bolt, mely nem felel meg ezeknek, akár a hosszabb időre történő vagy végleges bezárást is kockáztatja, a KÖJÁL utódjába lépett ÁNTSZ nem ismer tréfát az élelmiszerek területén.

Emellett az észszerűség is az élelmiszerek szétválasztását diktálja, hiszen ezek a pultok nyers hústól, kész felvágotton át, szeletelt sajtig sok mindent tárolnak, ezeket pedig nem szerencsés egybe tenni. Egyetlen vásárló sem venne olyan felvágottat például, melyet a sertéscomb mellől vesznek elő.

Lényegében ez az oka annak, hogy a húspult is különálló egység a boltokban, és mivel főélelmiszert prezentál, ezért az egyik legfontosabb területnek számít. Már egy alap húspultban is sokféle termék érhető el, és külön érdekesség, hogy a hústípusok elválasztását is előírja a jogszabály. Emiatt ma már nem lehetséges, hogy a húspult ömlesztve tárolja a sertés-, marha-, csirke vagy más húsokat, hanem fizikailag el is kell ezeket választani egymástól, sőt, kiszolgálás közben külön fóliakesztyűt is kell felhúzni mindegyikhez.

A húspult a tárolás mellett természetesen azt is elősegíti, hogy a vásárló kedvet kapjon az árucikkhez. A gusztusosan elhelyezett csülkök, mellfilék vagy karajok még annak a kedvét is meghozzák a megvételhez, aki eredetileg teljesen másért ugrottak be az üzletbe.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük