csöpögő csap

Nagyon sok feladata van egy vízszerelőnek

Szerencsésnek érezheti magát, akinek még soha nem volt szüksége vízszerelőre, nem élte még át azt a lázas kapkodást, amikor a család apraja-nagyja a budapesti kerületi kiadványokat keresi és lapozza, böngészi az Internetet, kulcsszavakat ír be a Google-ba, hogy valahogy felhajtson egy vízszereléssel foglalkozó szakembert.

Ha hirtelen elönti a víz a házat, vagy a kertet, mert csőtörés történt, akkor azt se tudjuk, hova kapjunk először. A főcsap elzárása után biztos, hogy mindenki a vízszerelő elérhetőségét fogja keresni, akár Budapesten, vagy vidéken történt a galiba.

Szerte ágazó feladatok

A vízvezeték szerelő munkája nagyon szerte ágazó, sok mindenhez kell értenie egyszerre. Pszichológusi munkája van, mikor a szinte sokkban lévő leendő kuncsaft felhívja, hogy mi történt vele. Lehet, hogy azzal fogja kezdeni, hogy „képzelje Uram, ilyet még nem látott, úgy dől és spriccel a víz!” Ilyenkor nem válaszolhatja azt, hogy de igen, higgye el, nem ez az első, de nem is az utolsó, amivel találkozni fogok. Meg kell nyugtatnia, és biztosítani kell stresszben lévő telefonálót, hogy a probléma orvosolható.

De nemcsak csőtörés, repedés, dugulás történhet. A vízszerelő Budapest területén vagy szerte az országban alapvetően a folyóvízzel kapcsolatos szerelési, javítási, karbantartási munkákat tanulja meg. De ezen túlmenően értenie kell a véséshez, falbontáshoz, majd a fal, a burkolat helyreállításához, festéshez, tapétázáshoz is, ha teljes körű szolgáltatást kíván nyújtani a megrendelőknek, hogy a keletkezett károkat is helyreállíthassa.

Feladata még a WC, bidé rákötése a csatornahálózatra, mosdók beszerelése, csapok, csaptelepek bekötése a hálózatba, azok felszerelése, későbbiekben, ha szükséges, akkor a javítása. Ha építtetünk egy házat, akkor annak vízhálózatát is a vízszerelő fogja kiépíteni.

Ha kell, beköti a mosógépünket, mosogató gépünket, hogy megvásárlás után az használható lehessen, hiszen nem mindenki ért hozzá. Ha elrontjuk a bekötést, akár tönkre is mehet a drágán megvásárolt készülékünk, még mielőtt használatba vettük volna.

Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy minden olyan munka, ami a házba érkező fő vízcső után jön, és eltart addig, amíg a víz elhagyja a házat, az mind-mind a vízszerelőre tartozik, bátran fordulhatunk hozzá ilyen irányú megkereséssel.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük